lördag 15 februari 2014

OS och lite lördagsfirande.

Igår morse - en härlig, solig, vindstilla vintermorgon. Idag regn, kuling och allmänt otrevligt. Enformigt blir det i alla fall inte.


Långt därborta, längs vår promenadväg, är det full rulle på byggandet. En grusbelagd fotbollsplan ska förvandlas till en dito med konstgräs. Minst ett par stora grävmaskiner jobbar för högtryck och enorma lastbilar med släp dundrar förbi på vår lilla väg. Undrar hur många ton grus det krävs...
Igår kväll firades det en jämn födelsedag med några vänner på varma, ljusa krogen. Det är inte var dag man äter bräserad oxkind. Väääldigt gott!
Hundarna hade haft en skojig dag med Siri och sov skönt när vi kom hem.
Just nu är klockan inte ens åtta på morgonen och hundarna, som har spanat in vädret, tycker att det är OK att knyta ihop sig ett tag till. Matte ska ändå kolla damernas super-G på TV så det blir nog ingen promenad ännu på en stund.

Det var ju en spännande super-G. När tio hade startat hade åtta kört ur!

Så vi gick morgonpromenad i stället. En annan väg än den Doris brukar gå. Svante är en djupt olycklig, trånande man i sina bästa år. Han omväxlande gnäller och ylar och vankar omkring för att om möjligt få en skymt av Doris.

Så blev det kväll och dags att runda av. Mello pågår (tradiga låtar), Sverige tog guld i damstafetten och middagen är aväten. Hundarna väntar på kvällspromenad och hästarna vill väl ha sitt kvällshö.


Moster jobbar på att lära hundarna att sitta och stanna kvar. Det går faktiskt ganska bra men det går åt en del köttbullar.


Vi firade lite i kväll. Av flera olika anledningar och plötsligt var båda hundarna i den röda soffan... Det är Sonja som terrar sin bror. Väldigt mycket tänder hon har fått!


I morgon fyller den lilla terroristen ett år och hon har en bit kvar till mognadsexamen...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar