fredag 8 augusti 2014

Vet ni vad onchodystrofi är?

Trim-Lotta var inte riktigt nöjd med Sonjas klor. Dom växer väldigt långsamt och sporrarna och någon klo till är lite missfärgade. Skulle kunna vara B-vitaminbrist, sa Lotta. Hon tyckte jag skulle hålla ett öga på det hela. Det hjälper ju inte mycket så jag gjorde en visit hos veterinären. Inget alarmerande tyckte hon, men lite B-vit. skulle nog göra nytta. (Lotta är ruskigt bra på hundar.) Vi kom överens om diagnosen onchodystrofi. Så nu har vi påbörjat behandling med Onychotin, ett preparat som är kloförstärkande.

Sonja har mycket bestämda åsikter om hur hon vill ha vår säng bäddad. För det mesta puffar hon ner täcket allra längst ner i fotänden och lägger sig ovanpå. Här möblerar hon en filt tills hon är nöjd.
Färgskillnaden beror inte på trimningen men visst har nacken fått ett "spädare" utseende? Hela Sonja har blivit så tunn och smal! Siri är tillbaka efter ganska lång tid. Förhoppningsvis är hennes hälta borta och nu är mattes semester slut. Det blir hur som helst inte så mycket leka av i värmen. Hundarna härjar lite i morgonsvalkan men sen är det mest att slappa i skuggan som gäller. I morse hade Siri och Sonja vansinnigt roligt på Ottos studsmatta.
Siri är fenomenal på att "drapera" sig i trappan. Ingen poserar så snyggt som hon. Som en fotomodell.
Siri och Svante njuter i skuggan medan Sonja envisas med att ligga i solen. Barnbarnen har badat, vi har avnjutit sammanslagen kvällsmat (det är fint med flera hushåll på samma gård) och hundarna är lagom trötta. Snart stundar kvällspromenad och därefter godnattgodis. I morgon ska dom få följa med på kalas hos vännerna som har sommarhus på Skäret. Det vet dom förstås inte än men jag vet att dom kommer att gilla miljöombytet. a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar