söndag 31 augusti 2014

Vattenskadat Malmö!

Det kan knappast ha undgått någon att det regnar i sydvästra Skåne. Att polisen varnar oss för att ge oss ut om det inte är absolut nödvändigt brukar inte förekomma på sommaren. Däremot händer det förstås på vinterhalvåret av och till.


Samtliga hästhagar stod under vatten i förmiddags och mig veterligt är det första gången som hästarna inte har fått komma ut. Annars är dom faktiskt ute i alla tänkbara väder.
Det blev ett kort uppehåll i duschandet på förmiddagen och då passade husse på att gå "morgonpromenad" med hundarna. Och jag passade på att gå ut med kameran en stund.
Schäfermannen kom med sina två och utnyttjade också den korta stundens uppehåll.
Massor med cyklister, som inte kom fram på sina cykelbanor, stannade, fotade med sina mobiler och fick sen välja annan väg till sina tänkta destinationer.
Ett antal änder blev glada över den nya dammen som bildats och simmade glatt omkring och svängde med rumporna.
Nu ser jag på nyheterna att resten av Sverige också får se hur vi har det! Något som nyheterna inte berättade var att en kvinna höll på att drunkna i en hiss! I sista minuten lyckades hon få till en springa som hon kunde pressa sig ut genom. Tänk att drunkna i en hiss mellan två våningar!
Några bilder i alla fall.


Våra hästhagar liknar närmast fågeldammar.


På den här bänken kan man sitta och pausa sig själv och hundarna. Under bron går cykelvägen till Hyllie station, närbutiken och stationen. Det kommer att dröja innan det blir farbar igen.Tvi, sa Ville som inte alls är förtjust i vatten.


Sonja passade på som vanligt. Den här gången med att släpa ned mina jeans och plundra fickorna på hundgodis. 

Igår kväll var vi på kalas hos husses kusin som bjöd på färska ishavsräkor i massor. Himmelsk goda!
Försökte spela WF samtidigt men det gick bara sådär...
Sonja hade släpat fram ett antal skor ur garderoben och lagt dem i sin soffa. Annars hade nog hundarna hållit sig rätt lugna. Det blev en väldigt sen kvällsrunda, runt halv ett, och det innebar att dom sov som stockar till över nio i morse. (Plus att dom hörde att regnet öste ner och då är det inte så kul att springa ut.)
Om det regnar nu? Ja, det gör det.a


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar