söndag 10 augusti 2014

Kräftor på Skäret

Ett bra sätt att trötta ut två irländare är att ta med dom på kräftskiva med övernattning! Vi åkte upp till nordvästra Skåne igår eftermiddag medförande båda vovvarna och lika mycket hundpackning som människopackning. Det var oerhört spännande med alla nya dofter av andra hundar som irländarna inte alls har känt lukten av tidigare. Svante går ju fint att ha i möblerade rum men med Sonja är det mera riskabelt. Hon stjäl brödkorgar som står i hennes höjd, hon står på bakbenen och tar mat och annat från bord och bänkar och hon lägger beslag på leksaker som tillhör värdparets barnbarn. Alltså är det koppel som gäller både ute och inne.


Och när vi ska äta är det koppel långt bort från bordet... Svante finner sig i det mesta. Sonja är mera missnöjd.



I morse vaknade förstås hundarna som vanligt klockan sex. Pip och gnäll och nu ville vi ha frukost och gå ut. Bara att kapitulera. Fast en stilla promenad halv sju en söndagsmorgon (efter kräftor med tillbehör) kan jag stå ut med när utsikten över ett spegelblankt hav ser ut så här. Och det garanterat inte är andra människor eller hundar ute.
Sen knöt vi oss i sängen ett par timmar till...
Båda hundarna var dödströtta när vi kom hem framåt eftermiddagen och sov skönt i flera timmar.



Dom fick varsin tuggis nu ikväll men dom var så stora att jag har fått plocka undan dom tills vidare.

Syrran har en duva i stallet. Också ett ställe att bo på, men den har själv valt. Undrar om den är riktigt frisk eller bara väldigt tam. Och vad i hela världen ska katterna göra?




a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar