söndag 3 augusti 2014

Kräftlördag och kaninsöndag

Igår kväll var det kräftor och räkor - på danska. Vännerna från Danmark tog tåget och kom hit till årets kräftträff. Välsignade Öresundsbro! Svenska kräftor och färska räkor. Jag lovar att båda arterna smakade gudomligt.
Kräftor (med tillbehör) är dock inte kompatibelt med bloggande och därför blev det skrivarpaus igår.



Natten har bjudit på massor med vatten ovanifrån. Tack, tack säger växtligheten. Sen kom solen tillbaka och idag har vi tangerat 30-strecket igen. Fyra barnbarn har badat hela eftermiddagen och sexåringen simmar utan hjälpmedel, femåringen är på G och har nu inga problem att hoppa i och få huvudet under vattnet. Treåringarna hoppar också från kanten och har blivit riktigt vattenvana. Sen somnar dom skönt på kvällen.

Då och då under dagen fyller jag på med isbitar i hundarnas vattenskål. Sonja älskar det! Bara hon hör ljudet från "iskranen" på frysen blir hon alldeles vild. Sen plockar hon isbitarna ur skålen och bara njuter.


Så gör aldrig Svante, Han dricker gärna det kalla vattnet men han bryr sig inte om att tugga is.

Med jämna mellanrum svalkar vi benen i poolen.

I förmiddags var det ett förfärligt liv på Sonja. Hon skällde som en galning medan däremot Svante var helt tyst. Mystiskt. Det visade sig att Svante hade klippt en kanin och såklart var Sonja vansinnigt avundsjuk. Vilket byte! Och inte ville han dela med sig heller.


Han var både stolt och villrådig samtidigt. Vad skulle han göra med sitt byte! Det dilemmat befriade vi honom ifrån genom att helt sonika ta kaninen och kasta den. Stackars liten kanin. Jag har ju sagt till dom att hålla sig borta från vår tomt.

Annars har vi mest slappat vid poolkanten.


Sonja ligger gärna och läser med mig i skuggan. I morgon ryker hennes pälskrage. Dags för trimning.





a


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar