onsdag 25 september 2013

Tonårshundar och kastad svamp

Fantastisk septemberdag igen. Vi befinner oss i slutet av min favoritmånad - även om det blir både mörkare och kallare så är det underbara dagar. Den kroatiska förkylningen är av det mera tålmodiga slaget. Den hänger sig envist kvar och har dessutom knoppat av sig på syrran. Tänkte dock i kväll gå och lyssna på Yrsas föredrag om tonårshunden. Det kanske finns fler som är intresserade av en kroatisk snuva. Men inte sjutton kan den väl smitta längre? Den är ju mer än en vecka gammal.


Svamparna påstås vara ängschampinjoner. Jag lade bilderna på facebook och åsikterna där verkar gå isär. Har googlat och letat fram den gamla svampboken och har inte hittat någon giftig svamp som skulle kunna förväxlas med denna. Nu är alltså svamparna plockade, borstade och lagda i pannan. Har inte ätit dom ännu. Litar inte på sånt som inte är köpt på ICA.

Hundarna fortsätter att gotta sig i solen mellan springrundorna. Här är Sonja och Svante draperade i gruset för en paus. Sonja har nu sprungit fritt sen hon kom hem i lördags och peppar, peppar verkar hon opåverkad av sitt knä. Frågan är bara om det "håller" lika bra som ett oskadat knä. Hunden är minst sagt våldsam i sitt sätt att ta sig fram. Och så har hon riktiga spagettiben.

Svampen gick i soporna. Näsan gillade inte lukten och tungan tyckte inte heller om smaken. Mycket bry för ingenting.
Nu har Sonja och jag varit i Staffanstorp och lyssnat på föredrag om tonårshundar. Sonja tyckte det var sådär - lite långtråkigt hade hon nog trots ett stort grisöra. Matte återkommer i morgon.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar