lördag 27 april 2013

Fredagsfest

Dagen har fortlöpt enligt numera känt mönster. Äta, sova, leka. Nu kommer ju inte lektanten Siri att vara här på ett par dagar så Svante fårväl försöka ersätta henne så gott det går.
I kväll ska vi gå på fest och Sonja ska med... Tur att vi har toleranta vänner. Svante får vara hemma med moster. Matte har packat ren fleecefilt, vattenskål, leksak - dock inte med pip - ett litet, strimlat grisöra samt de obligatoriska bajspåsarna. Tror nog en rulle hushållspapper får gå med också.

Omhändertagande på alla nivåer


Jag misstänker att kvällens övningar kommer att bli tröttande och inser att rapport får följa i morgon.

##

Och i dag är det i morgon... Dagen efter i flera bemärkelser. Det var väldigt mysigt att vara på fest med alla goa vänner. Massor med god mat som Sonja också fick smaka av. Jag hade bara gett henne halv ranson av kvällsmaten, väl medveten om att det skulle bli en del smakbitar under kvällen. Hon skötte sig utmärkt och en bit strimlat grisöra är aldrig fel att ha med sig.
När värdfolket övertygat mig om att det faktiskt inte gjorde något om hon kissade på mattan lät jag henne löpa fritt. Barnbarnen kissar också på mattorna ibland...
Hon hade jättekul och fattade snabbt vem som var chef i köket. Hon hade många frivilliga knän att sova på när hon så småningom blev lite trött.
Svante hade nog också en mysig kväll. Han var inne hos moster som hade middagsbesök av två vänner och sen fick han sova i mosters säng.
Vi kom hem efter midnatt och det betydde att Sonja tog sovmorgon ända till klockan sju. Rekord!

Foto Marianne Stale

Detta hoppas jag inte ska upprepas. Hunden sitter i knät och får slicka efterrättsskeden. Här slirar väl mattes omdöme en smula. Hundar ska inte tigga vid bordet och de ska definitivt inte sitta med och slicka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar