söndag 5 juli 2015

Rätt så varmt...

Om man rör sig i ultrarapid, håller sig i skuggan och dricker fädersaft med is så klarar man sig rätt fint. Saften blev färdig i fredags och det var ju precis lagom.
Pooltäcket åkte av i en farlig fart och gamla löv och annat skräp fiskades upp. Rent och snyggt och hundarna njuter av att kunna svalka tassarna och dricka en slurk poolvatten. Dom har minst fyra olika vattenstationer men gillar att dricka ur bassängen.
Annars är deras aktivitetsnivå tämligen låg. Siri var här några timmar i går men så särskilt mycket leka blev det inte.


Ungefär så här såg det ut mest hela dagen.

Framåt kvällningen blev det mera livat. Då kom syrrans kompis Per på besök tillsammans med sina söta döttrar. Dom bor i Tyskland men har sommarhus i Sverige. Tjejerna pratar utmärkt svenska. Uppskattat. Min tyska lämnar mycket övrigt att önska...
Hundarna fick vederbörlig uppmärksamhet och alla var nöjda och glada.
Efter mat och dryck provade tjejerna på Malmös nöjesliv och tydligen var det mycket uppskattat. Jag tänker INTE berätta när dom kom hem.
Jag lägger isbitar i hundarnas vattenskål men Sonja knaprar i sig varenda bit så snabbt hon hinner. Dessutom är hon så smart - under stolarna i trädgården är det skugga, alltså försöker hon lägga sig under stolar inomhus också. Det bara måste vara svalare där.


I går gjorde jag en väldigt god gazpacho. Sprängfylld med vitaminer och otroligt lättäten i värmen.
Vår potatis blev inte riktigt klar till midsommar men veckan efter gick det bra att börja skörda. Gott, gott!
Dessutom har jag lyckats lyssna på samtliga partiledartal i Almedalen. En bedrift! Och en bedrift av åhörarna till Björklund i dag som satt och svettades i flödande solsken i värsta middagshettan.

a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar