lördag 9 maj 2015

Irländarlek och tung kruka



Vi skulle flytta en kruka, syrran och jag. Den där krukan väger ett ton så att lyfta den var inte att tänka på. Däremot gick det bra att rulla den! Svante fick fullständigt spel. Om han blev arg, rädd eller bara allmänt upphetsad vet jag inte men kul blev det. Sonja, som alltid gör som storebror, hängde på.



I går fick jag rycka ut till den forna arbetsplatsen för gynekologen fick inte ordning på ultraljudsmaskinen. När jag kom dit gick den inte ens att starta. Aj då! Åtgärd 1A är ju alltid att kolla att alla sladdar sitter i och att huvudströmbrytaren är på. Åtgärd 1B - testa ett annat elurtag. Det visade sig att ingenting på rummet funkade. Åtgärd 2 - kolla säkringarna. Jodå, en sån där plopp hade fällt ner sig. Resultat: maskinen startade snällt och det var inget fel på den!
Lätt som en plätt. Kul att träffa de gamla arbetskompisarna var det i alla fall.

I dag har Siri varit här. Med Julias husse. Hon bor hos honom några dagar när matte hälsar på barnbarn i London.
Det är alltid full rulle när irländarna träffas.


Mina vovvar är jätteduktiga på "sitt" men Siri sitter med frambenen i stället...


 NU sitter hon! Nästan...


När irländare leker - om man inte känner dom - kan man tro att dom slåss. Oerhört mycket morr, tänder och dominanta beteenden. Men alltid med svansarna i vädret och aldrig några läten som antyder att det gör ont någonstans. Svante är något utsatt. Båda tjejerna ger sig på honom men han är SÅ vänlig och tolerant.


Fågel på taket! Den får absolut inte sitta där! 
Gissa om S och S sov skönt i flera timmar efter sen Siri hade gått.




a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar