tisdag 24 november 2015

Vinterkortis

Ska man fotografera snö i Malmö får man vara snabb! Lördag och söndag vräkte snö (och ibland snöblandat regn ner över oss).


Sonja, som inte sett mycket snö i sitt liv, var väldigt fascinerad. Det vita gick att äta och smakade som vatten!
Måndagen bjöd sedan på det där som kallas underbart vinterväder -  ett par minusgrader, gnistrande snö och framför allt, vindstilla. Och halt som f-n var det att gå på promenad.
Idag är det precis som vanligt. All snö är borta, kulingen viner runt knuten och regnet öser ner.

I går bestämde jag att den stationära datorn ska slaktas. Använder den aldrig, men en massa bilder fanns kvar i den så det blev till att skaffa ett USB-minne på 16 Gb och föra över. Det var ett höghastighetsminne. Det visste inte min gamla dator vad det var så det tog åtskilliga timmar att ladda in 11 Gb bilder. Men nu är det gjort.
Så många minnen och så många bilder man har glömt att man hade! Någon dag ska jag plocka fram några fina foton. Jag ångrar ihjäl mig att jag inte fotade när Sonja trillade i poolen för ett par år sedan och dök upp med en champagnekork i munnen. Hade liksom inte sinnesnärvaro tillräckligt... Hon hade säkert inte drunknat.
Moster Marianne har ju dragit till Marrakesh, till solen och värmen. Hundarna, speciellt Svante, går och sniffar utanför hennes dörr men han vänjer sig snart vid att hon är borta. Är ni sugna på sol och avkoppling så kolla syrrans hemsida. www.levainuet.nu
a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar