lördag 7 november 2015

Slottsmiddag och lite hundar

I går hade vi "Slottsmiddag" igen. Två väninnor med en passion för att laga mat kommer hit, invaderar mitt kök och skapar de mest fantastiska menyer. Bara att tacka och ta emot! Dessutom är dom nu så hemtama i köket att jag i princip inte behöver vara med och peka längre. Dom hittar i alla mina skåp och lådor.
Efter ett par timmar kommer övriga gäster - vi var tretton vid bordet i går kväll. Betydde inte otur. Fast det var aningen trångt.
Hundarna blir väldigt uppspelta av att så mycket mat och av att så många människor kommer hit. Sonja, som fortfarande inte går att ha i ett kök fullt av mat, fick koppel på sig och avlägsnades av en vänlig gäst. Svante stjäl ingenting så länge han inte är ensam i köket...


Svante är nytrimmad och vacker som en dag. Sonja ska ju - enligt beslut av matte och Trim-Lotta - få behålla sin päls över vintern och ser mer ut som en gullig leksakshund. Hennes klor, peppar, peppar, håller sig fint och nu är det sex veckor sen hon bröt en klo. Hon är inte kortison-Sonja längre. Tillbaka till sitt vanliga, påhittiga och jättebusiga jag. Hon blir visst aldrig vuxen. Eller också har hon en bokstavsdiagnos. Men hon är fullständigt underbar ändå.


Nallen fanns redan när Svante var valp och visserligen hann han bita öronen av den men mer blev det inte. Nu har Sonja fått tag i den och då är behandlingen inte nådig. Två gånger har jag suturerat buken på nallen - efter att ha stoppat in fyllningen igen. Två gånger har stygnen "gått upp". Nallen som en gång var rund och gullig påminner nu mest om en lägerfånge. Ju magrare nallen blir desto mindre intresserad är Sonja av den.

Just nu öser regnet ner utanför fönstret. SMHI har dessutom hotat med hårda vindar. 
Annars får man säga att vädret har varit rätt hyggligt mot Malmö den senaste tiden. Grått, mulet men ändå VINDSTILLA och väldigt milt. En enda morgon var det en minusgrad men det ändrade sig raskt efter ett par timmar till drygt tio plus. 
Om en stund ska jag gå ut och ge hästarna kvällshö och sen blir det faktiskt sängen, boken (och två blöta hundar).
a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar