torsdag 19 november 2015

Turbulens i stort och smått

Kulingen rasar utanför fönstret, regnet piskar mot samtliga fönster! Blåser det från alla håll? Hästarna står som statyer med rumporna mot vind och regn och med fötterna i vatten. Cirka en kilometer bort ligger Malmö mässhallar där 600 asylsökande lär inhysas i väntan på att migrationsverket ska kunna ta emot.
Statsministern står i TV och pratar om det förhöjda terroristhotet mot Sverige.
Så vem är jag att klaga? Är varm, torr och mätt och har två goa hundar som snusar i varsin säng.
Ändå är den privata tillvaron ganska turbulent för tillfället och den närmaste tiden känns väldigt osäker. Men som sagt - minor problems om man jämför med mycket annat.

Vår egen lilla terrorist, det är hon till vänster, har ägnat mycken tid på sistone åt att döda en nalle. Hon har inte alls förstått principen av alla nallars lika värde. Öronen hade Svante redan decimerat till några ynkliga små lappar men Sonja är mer radikal med sina angrepp.


Nallen är en skugga av sitt forna jag. Mager som en lägerfånge och jag kröker rygg varje dag för att samla ihop "inälvorna".

I få stunder av lugn och ro vaktar Sonja Svantes matskål...

...eller slumrar i fönstret och blickar ut mot vädret.


Och det gör Svante också.

I går kväll träffades "drottningarna", dvs sex tanter i pensionsåldern,  och åt och drack av hjärtans lust. Det ösregnade när jag kom hem och hundarna hade visserligen varit ute med husse men dom hade ju inte fått sina Dentastix. Mycket tydligt gjorde dom detta klart för mig och efter en stund var ordningen återställd igen och vi kunde överlämna oss åt John Blund.
a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar