söndag 5 april 2015

Löpfri Julia och imponerande virus

Är imponerad av virus. Någon sorts organism som saknar cellkärna och som inte kan föröka sig på egen hand...

Virus är de minsta biologiska enheterna som kan infektera levande organismer. Virus brukar inte räknas som en livsform, då de saknar egen ämnesomsättning, och ej kan föröka sig på egen hand, utan beskrivs ofta snarare som "ett mellanting mellan levande och död materia". De kan inte föröka sig utan att infektera en levande cell. Med hjälp av cellens maskineri tillverkar viruset fler viruspartiklar. Eftersom virus är helt beroende av en värdcell för metabolism och reproduktion definieras de som obligata intracellulära parasiter. (Wikipedia)

Och ändå försätter virus min kropp i det mest förnedrande tillstånd man kan tänka sig! Först torrhosta ett par dagar, sen mera substansiell hosta typ luftrörskatarr med tillhörande nysningar och snuva. Bara att duscha och klä på sig driver fram svetten - för att inte tala om att riva ost! Värsta överansträngningen! 
Visst måste man bli impad?

I fredag var Julia här. Länge sen, för hon har ägnat sig åt löpning. Nu var hon löpfri, nytrimmad och redo för nya bataljer med mina två.
Julia är inte särskilt begiven på pipleksaker men ibland fattar hon tycke för någon. En gång på tiden var det den skära gummigrisen. Siris från början, men Siri var livrädd för den. Svante tyckte inte den var speciellt kul men Julia! Hon älskade gummigrisen bortom allt förstånd och släppte den inte ur sikte.

Nu, på långfredagen, fick Julia en faiblesse för Sonjas tupp/höna. 
Julia släppte inte leksaken utan sprang runt med den, skakade den som om den vore ett levande byte och Sonja tittade förundrad på. Reglerna inom hundvärlden är ju lite annorlunda än inom människovärlden. Även om leksaken egentligen är Sonjas (tycker vi) så är den faktiskt Julias när hon har erövrat den. Och det respekterar Sonja och Svante utan problem.

Senare på långfredagen tyckte syrran att det var dags för lite diciplinövningar. Sitt, stanna kvar och allt det där. Gör vovvarna jättegärna! Det blir ju åttondels köttbulle som belöning.

Absolut 100% fokus på moster och hennes köttbullar. a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar