söndag 4 oktober 2015

Sonja och hennes klor...


Varifrån kommer egentligen uttrycket hundväder? Svante och Sonja älskar det här vädret! Någonstans mellan 12 och 17 grader, sol och ingen vind. Det är mumma för jyckarna. Att kunna ligga på trappan i solen utan att svettas och med dörren öppen så att man kan gå ut och in som man behagar.


Möjligen uppskattar inte husse och matte den öppna dörren till fullo. Det bli aningen svalt inomhus men vad gör man inte för hundarna?
Annars - i måndags satte jag klockan på 04.30, vaknade 04.15 och klev i badkaret för att beskåda blodmånen. Jodå, den var brunröd precis som utlovats och vädret var kristallklart. Sen sov vi ett par timmar till...
Hade tid hos veterinären på förmiddagen (med Svante som hade en  ögoninfektion plus en "fnorp" som jag ville ha kollad. Såg ut som en fästing, fast det var det inte). Han fick antibiotikasalva och ett litet ögonhår, som möjligen kunde irritera hornhinnan, plockades bort. Tåligare och snällare hund får man leta efter. Han står som en tänt ljus och låter sig undersökas, behandlas och hanteras.
Samtidigt pratade jag med doktorn om Sonja som lyckats knäcka en klo till i helgen. Bara en vecka sen hon hade varit Sonja Rödstrumpa... Både vet. och jag suckade djupt. Det är gräsligt att se henne ha ont och det är hemskt att höra henne stå och yla vid grinden när hon inte får gå med storebror på promenad. Vi beslutade dock avvakta ett par dagar för att se om klokapseln lossnade av sig själv. Det gjorde den! Någon dag senare kunde husse rycka loss den med en tång medan matte höll hunden. Sen mådde hon genast mycket bättre.
Nu har vi ju fått vår vanliga Sonja igen. Busig, pigg, påhittig och destruktiv. Som hon egentligen är! Vill inte ha tillbaka kortison-Sonja. Som blev avtrubbad, tufsig, kissade på golvet på natten och t.o.m. var inkontinent och kissade i sängen. Jobbig sits. Vi kan väl klara ett klobrott då och då men kanske är varje vecka lite för bra.

Nåja, vänta och se. Just nu är hon så pigg och galen som jag faktiskt vill att hon ska vara. Samtidigt mer och mer social mot sina tvåbenta, vilket är sympatiskt.
I dag hade hon hittat ett hål i stängslet (byggjobbarnas fel) och krupit ut till idrottsplatsen där hon tydligen njutit av grillad korv! Som tur är känner folket där inne igen våra hundar.

 Årets bästa investering hittills. En liten manick som förstärker Wi-fi signalen ända nere ifrån källaren upp till andra våningen! Slipper köpa surf för 100 pengar i månaden till paddan. Kan spela WF och surfa mitt i natten om jag vill! Lätt intjänad på ett kvartal.


a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar