tisdag 12 september 2017

Hundarna på pensionat

Första veckan i september var vikt till en kanaltur på Canal du Midi. Södra Frankrike. Vi är ju ett gäng som då och då reser på olika båtäventyr och den här gången var vi arton (!) personer. Det blev tre kanalbåtar och många, många turer med flyg, hyrbilar och kartläsning. Några av oss bilade ner till Frankrike och för dom blev det också ett pusslande med att hämta där, lämna en bil för att vid återkomsten köra till ursprungshamnen och hämta bil etc, etc. Vad skulle man göra utan mobiler???

Hundarna var inbokade på pensionat i Harlösa. Ett par av våra vänner har haft sina hundar där massor av gånger och är jättenöjda. Vi besökte pensionatet tidigare i våras och fick fullt förtroende. Irländare är ju inte precis världens lättaste hundar...

Här knallar hundarna iväg med farbror Kenneth medan husse och matte smiter hemåt i bilen.
Enligt uppgifter på Facebook var Svante helt pilsk de första dagarna. Han morrade åt andra hundar som han kände lukten av, vaktade på sin Sonja och försökte betäcka både henne, filtar och bäddar. Kenneth blev helt orolig och undrade om hon var på väg att börja löpa. Icke - hon är faktiskt kastrerad. Han hade inte fler lediga boxar. Och inte sa hon ifrån tillräckligt heller. Det lugnade sig väl efter några dagar men som sagt - irländare är som dom är.

Nåväl, vi hade en fin vecka på kanalen. En dag var det 33 grader och det är definitivt för mycket för min smak. Annars var det runt 25 på dagarna men svalt och skönt på nätterna. Perfekt!
Vår isländska väninna, som älskar att laga mat, gjorde tre middagar på sin lilla båt och alla arton krängde in sig tillsammans på den största båten och åt och drack tillsammans. Vi bar tallrikar, bestick, glas, vinpavor och mat mellan båtarna. Ibland hade man inga glas, ibland inga gafflar men det löste sig.
Jag brukar inte lägga matbilder på bloggen men kan inte riktigt låta bli den här gången. Vår kocka medförde egen gryta från Sverige.


I Frankrike får man rätt mycket mat när man äter på krogen...Hem kom vi också ordentligt. Mitt i natten till söndagen. Vi hämtade vovvarna på söndag förmiddag och speciellt Sonja blev fullständigt överlycklig. Svante är ju lite coolare och blev glad men han försökte inte precis välta oss i sin glädje.


En gullig bild på en schweizisk irländarkille som kurtiserar en fransysk dam. På krogen. I Frankrike bryr man sig inte om hygien och allergier.

 Sluss.Som besättning på kanalbåt får man finna sig i att vara turistattraktion. Publiken bara längtar ihjäl sig att man ska klanta sig med tamparna. Inte vi inte...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar