onsdag 2 november 2016

Ska man ha dåligt samvete för att man inte har skrivit något sen i maj? Lite gnager det ändå att jag inte har "hört av mig" på så länge. Det beror absolut inte på sjukdom - alla mår bra -och får närmast skyllas på bristande lust och energi.
Nog så.
Sommaren i det nya huset har varit lång och varm. Alla har anpassat sig bra och hundarna verkar trivas fint. Dom har upptäckt en ny sak. Det regnar bollar från träden här. Äpplen alltså. Jättekul och speciellt Sonja verkar uppskatta det nya leksakerna. Dom går att äta!


Nu är de flesta äpplena nedplockade från träden (god skörd!). Lite trist för en som inte är så förtjust i frukt men husse gillar äpplen så det blir väl åtgång.

Sonja har väldigt mycket kvar av sitt busiga beteende. Tackolov har hon slutat äta böcker, fjärrkontroller och annat sånt men nu har vi inte längre en hallgarderob som går att låsa. Även om det var med gummikilar från Clas Ohlsson. Nu hänger jackor och tröjor öppet vilket såklart inbjuder till att slita ner kläderna från sina galgar och plundra fickorna på hundgodis och b-påsar.
Och på tal att om slita ner kläder. Lämnar man inte garderobsdörrar stängda får man skylla sig själv.Det här är Sessan. En ganska flegmatiskt mopsblandning som vi stöter på ibland. Hon har en suverän taktik att sätta sig på rumpan när Svante vill undersöka henne närmare.


Det bor MASSOR med hundar i grannskapet. Närmaste grannen är Maggie, en liten vit bichonblandning som kan vara rätt stöddig på sin sida häcken men som konsekvent vägrar att säga goddag till Svante när vi möts på gatan. Det är synd,  för Svante är otroligt artig mot tjejer och Sonja gör som storbror. Sen har vi Bonnie, en Jack Russel-blandning (bra kompis), Hanzon, thailändsk gatuhund, Bijoux och Sissou, små vita ulltottar. Vidare Kaiser, berner sennen, STOOR, och en massa vovvar till som jag inte vet namnen på.
Rent allmänt luktar hela omgivningen otroligt gott (tycker hundarna) och promenaderna blir ganska långsamma.
Den här lilla snödroppen stod plötsligt i trädgården i mitten av oktober. Är det inte lite fel årstid?Sonjas val av gosedjur Kan tyckas något märkligt. En porslinsgås! Hon verkar gilla den mycket. Det är inte första gången hon hämtar den från platsen i fönstret. Fortfarande hel, märkligt nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar