söndag 17 april 2016

Uppbrott

Jaha, det har hunnit gå en ansenlig tid sedan vi skrev senast. Omöjligt att rekapitulera två månader men en stor del av vintern har gått åt till att leta hus och att sälja hus.
Vi flyttar om en vecka från Malmös vackraste bostad till en mera pensionärsvänlig bostad. Enplanshus med källare under iaf halva huset.
Vi har inga mattor på golven, inga tavlor på väggarna, inga krukväxter pryder längre fönstren och vinkällaren är tömd.
Hundarna bryr sig mycket mindre än jag hade förväntat mig! Vi bär ut det mesta ur deras tillvaro men dom blir inte oroliga som dom annars kan bli bara vi packar en weekendväska.
I veckan tog jag med dom till det nya huset för att dom skulle få bekanta sig med nya lukter. Fast deras mattor låg förstås på golven...




Trädgården är inte tillnärmelsevis så stor som den vi har nu och den har grundligt genomsökts och markerats, speciellt av Svante.
Jag har försökt fokusera på vad vi slipper och inte på vad vi kommer att sakna. Vi slipper tre stora hus som ska underhållas, vi slipper trappan till andra våningen och vi slipper ge hästar mat varje morgon.
Sonja har haft ett par jobbiga månader med sin klor. Februari och mars har hon till stora delar ägnat åt att hoppa på tre ben. Omväxlande bak-och framben. Hon får smärtstillande och verkar inte särskilt besvärad. Vi har slutat springa till veterinären stup i ett. Det är minst lika jobbigt för henne och det blir definitivt billigare! Den trasiga klon faller förr eller senare. Nu har vi dock haft ett par lugna veckor och det är bara att hålla tummarna.

Sonja tar en paus vilande på flyttkartonger...



Husse och matte (mest husse) har burit tusentals böcker. Detta är bara några av sammanlagt av tio bokhyllor. Och ändå har vi kastat massor, Myrorna har fått åtskilligt och vänner har plockat till sig vad dom vill ha. Det tar liksom aldrig slut!


Undrar sååå vad budskapet är, Sonja.
Det blir inte mer i dag. Dags att börja tänka på mat till djuren. 








a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar