fredag 19 juni 2015

Midsommarafton

Midsommarafton, kallt, regnigt, blåsigt... Vad kan man mer begära? Dessutom hostar jag och har ont i halsen. Tur man inte ska ut och grilla eller dansa runt stången.

I onsdags hade vi besök av Siri igen. Hon har en olycksalig förmåga att välja dagar då det regnar. Kanske inte så svårt denna sommar... I alla fall är dom här hundarna inga vattendjur precis utan föredrar inomhuslekar när det är blött ute. Att jaga varandra runt den öppna spisen är en favoritlek och att brottas i den röda soffan är också populärt. Efter ett antal fåfänga försök att fånga leken på bild gav jag upp. Att få skärpa på tre hundar verkar inte görligt.Betydligt enklare med en trött liten Sonja som alltid tar bästa platsen i sängen.

I morse, som alla midsommaraftnar, var det flitiga människor ute och plockade blommor. Det växer osannolikt mycket prästkragar strax utanför och det märks inte ens att folk skördar.


En morgonpigg plockare anas där borta.


En del plockar vallmo också men det är ju ingen idé. Dom har vissnat innan man hinner få in dom i stången. Vallmo är finast där den står - vid hästhagarna.Sonjas päls lämnar en del övrigt att önska. Den är mjuk, mjuk och har en konstig gråbeige färg. Allt hopp är dock inte ute. Abedelati har provat sin ökenkur på henne. Att smörja hårlösa ställen med olivolja. Hon är sin egen kontroll. Hon har ett nästan hårlöst parti på båda sidorna om halsen och den smorda sidan börjar se riktigt bra ut!


Man börjar skönja den rätta röda färgen och det bådar gott! Klorna växer fint och jag ber varje dag till högre makter att dom också ska hålla.

Ha en riktigt fin midsommarhelg!
a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar