tisdag 22 oktober 2013

Systerbilen på Näset

Man skulle kunna tro att det är (svensk) sommar. Sol och femton grader. Det gillar mina hundar!
Idag hade vi storfrämmande av Systerbilen på Näset. Systern som rattar bilen är min kursare från sjuksköterskeskolan, Kerstin. Det är "bara" 42 år sen vi tog examen och under dom åren har vi samlat på oss en massa erfarenhet från skiftande discipliner.
Kerstin har gedigna kunskaper inom akut-och intensivvård och jobbar också på sjukvårdsrådgivningen. För ett par år sedan startade hon sin verksamhet som i princip går ut på att komma hem till sjuklingarna, göra en bedömning eller kanske pyssla om ett sår, en hals eller en krånglande mage. För en familj med sjuka barn måste det vara tryggt att få veta om ungen behöver åka till vårdcentral/sjukhus eller kan tas om hand hemma. Samma sak förstås om man är vuxen och tveksam om ens illabefinnande verkligen kräver att antal timmar i ett väntrum på sjukhuset.

För den som bor norrut i Sverige och inte är hemtam i den skånska geografin  - Näset är den där lustiga lilla landtungan längst ner till vänster på kartan. Och där ligger Höllviken, Skanör och Falsterbo. Genom denna löper också Falsterbokanalen.
Kerstin tar 500 kronor för ett hembesök och ni kan läsa mer om hennes verksamhet på www.systerbilen.se

Hundarna uppskattade också besöket. Kan ni tänka er? Kerstin bjöd på torkad blodpudding trots att hon inte ens har hund!
Det är för övrigt roligt med dom här gamla kursarna. Vi har träffats ungefär vart femte år sedan 1972 och vi har alltid massor att prata om. Gamla minnen och nya upplevelser. Senast vi hade träff var förra sommaren och vi insåg att åren går lite fortare nuförtiden. Så kanske skulle vi lägga mötena lite tätare. Jag hoppas kunna vara värdinna till sommaren...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar