torsdag 3 oktober 2013

Rapport från en skurhink

Torsdag morgon, strax efter åtta. Vi har beställt storstädning och är nu invaderade av ett gäng på fyra personer som fyllt hallen med städutrustning. En av dom är jätterädd för hundar... OK, det får bli en friluftsdag på gården för vovvarna.
Med ett innertak som ser ut så här är det inte helt enkelt att damma. Kräver proffs med stegar och riktiga doningar.
Det luktar redan rent... Ugnarna är sprayade, alla fettfilter är nerplockade och jag vågar inte tänka på hur det ser ut ovanpå skåpen i köket. Brukar glömma att torka där.
Igår rullade vi lämpligt nog ihop ett par mattor för vidare befordran till kemtvätt. Det frigjorde lite golvyta i stora rummet.
Nu kom hundarna hem från promenad med husse och dom ser bestörta ut. Får vi inte komma in och hjälpa till?? Och vilken tur att det inte regnar idag.
##
Vid tiosnåret ville patrullen ha fikapaus och eftersom tre röker ville dom gå ut också. De icke hundrädda blev livligt uppvaktade av tre JÄTTEhungriga irländare. Minsann lönade sig uppvaktningen också. Hundarna fick smaka macka. Sen kopplade jag gänget, satte mig i vardagsrummet med datorn i knät och försökte korrekturläsa. Det gick sådär. Hundarna var otroligt nyfikna på vad alla människor höll på med och det tog en bra stund innan alla tre kommit till ro.

Men kolla min ugn! Den är som ny. Vågar nästan inte använda den.


##
Nu har det blivit dags att utfordra hundar och katter och om en timme ska syrran ha vinprovning tillsammans med sin kompis från Frankrike (fast han får väl betraktas som svensk efter alla dessa år i Sverige. Men den franska brytningen är väldigt rar).
Riktigt jobbig dag!