onsdag 16 oktober 2013

Mattes finaste fotomodell

Svante tar nu steget från att vara halvkändis till att snart bli internationell fotomodell. Han har ju både egen Facebook-sida och en blogg.


Nu får han bli omslagspojke till detta evenemang. Okej då, det är samma bild som han har som profilbild på FB men den är så himla fin. Jag tror däremot inte att han frivilligt ställer upp som modell på själva tävlingen.

Idag har lilla Fia varit här. Fia är en distingerad dam på tolv vårar som man inte sätter på plats hur som helst. Här är ett artistiskt foto av henne inne hos syrran. Och också fotograferat av Marianne.

Fia konfronterades idag med tre irländare och hon blev inte särskilt förskräckt. Svante är oerhört artig mot damer, även om dom morrar och visar tänderna. Vilket alltså Fia gör. Sonja vill bara leka. Det vill inte tolvåriga damer. Siri däremot blev provocerad av tänderna och morrandet och rök på den stackars Fia. Det lät fruktansvärt när hon krängde in Fia i ett hörn, morrade och bet. Men lilla, gamla Fia kom inte till skada. Jag fick tag i Siris nackskinn och lyfte undan henne. Det var så mycket folk och andra hundar i vägen - annars hade jag lyft henne i bakbenen. In med Siri i huset och koll på Fia. Inga problem. Hon var oskadd, inte ett dugg rädd och hon kom genast ut och umgicks med Svante och Sonja.

Svante uppvaktar Fia som egentligen inte alls är intresserad. Med all önskvärd tydlighet säger hon "stick härifrån". Och Svante gör det.

Sonja däremot låter sig inte avspisas så lätt. Hon gör lekinviter, skäller uppfordrande och tycker att tanten är oförlåtligt tråkig. Kom igen, lek med mig!

Något ute på gården har fångat irländarnas uppmärksamhet. Det kan ha varit mannen som kom med en reservdel till veteranbilar. Det kan också ha varit - ingenting. Ibland drar någon av dom igång larmet och dom andra hänger på. Som utomstående hade jag faktiskt inte vågat gå in på gårdsplanen när alla tre sätter igång. Egentligen är dom väldigt snälla och människovänliga alla tre men det ska till hundvana människor för att våga öppna grindarna.
Sonja, som är lite ovan ännu, verkar ha rätt mycket vakt i sig. Svante kom alltid som valp och hämtade matte när han hörde eller såg något misstänkt. Sonja vill helst reda upp situationen själv.
Häromkvällen var det en hund som skällde på radion. Sonja blev rejält upphetsad, morrade skällde och skulle till varje pris utröna var hunden fanns. Hon gav sig inte heller. Det tog minst en kvart att lugna henne. Svante fattade inte varför hon var så upprörd. Han kan skilja radio/TV från verklighet.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar