söndag 7 september 2014

Slut på sommaren?

Igår öppnade husse en flaska champagne för att fira årets sista sommardag. Nåja, fira och fira - men i alla fall njuta i solen på uteplatsen ännu en gång. Gott var det i alla fall.
Jag tänkte friska upp några av Svantes "konster" med hjälp av klickern och den strimlade kycklingen. Men han är svår! Så fort jag tar i klickern kör han hela sin repertoar med vindens hastighet. Sitter, ligger, sooover (hakan lutad mot framtassarna), dansar, ger tassen osv. Behöver tydligen inte friskas upp! Fick honom nästan, men bara nästan, att sitta vackert. Det får vi nog jobba mera på.
Sonja hade egna projekt i trädgården så hon var inte inne just då. Annars är det, såvitt jag begriper, omöjligt att klickerbelöna två hundarna eftersom tajmingen är så viktig.

Körde förbi cirkusen på väg till affären. Vilken tur att det inte var förra helgen dom var här! Då hade dom fått simma härifrån. Sista föreställningen idag och i morgon bitti kommer man inte att se ett spår av dom. Och det är ändå ett jättetält med åtta kupoler, hur många trailers och husvagnar som helst och ett mindre samhälle med människor. Sparsamt med djur dock. Inga kameler på den här cirkusen. Däremot hästar, taxar (!) och papegojor. Dom är fenomenala på att packa ihop snabbt och försvinna från området.
Och på tal om hästar - det var så synd att det blev en neslig fjärdeplats för RGB i ryttar-VM. Han verkar så himla sympatisk och möjligen var det här sista chansen för honom att få en VM-medalj.
Fast medaljörerna verkar ju också väldigt trevliga och duktiga och RGB får väl trösta sig med sin nyfödda lilla dotter.

Svante är väldigt duktig på att vara i vägen.


Badrum till vänster, sovrum rakt fram och tvättstuga till höger. Mitt bland alla dörröppningar placerar sig Svante med en solstrimma över buken och sen är det bara att kliva runt och över. Han har, som tidigare sagts, aldrig blivit trampad så han bryr sig inte om fötter. Jag försöker bibehålla hans ignorerande av fötter och kliver försiktigt mellan benen och undviker att trampa på svansen.



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar