torsdag 25 september 2014

Stängd dörr och dragkamp

Svante visar tydligt att han ogillar stängd ytterdörr. Den står öppen i nästan ett halvår men nu börjar det bli för kallt. Är han inne gnäller han och vill ut. Är han ute står han på trappan och vill in. När jag öppnar dörren ställer eller lägger han sig och blockerar dörröppningen. Fattar ni ingenting? verkar han säga. Suck!Att Svante är i form igen är utom allt tvivel. Han leker gärna med Sonja och en dragkamp förgyller dagen helt klart.
På tal om Sonja-bus - vi har en snygg spiraltrappa från vardagsrummet direkt ner till vinkällaren. (Praktiskt, eller hur?) Nu har Sonja upptäckt att man kan gå i den. Inte springa visserligen, som man gör i den andra trappan, men gå - både upp och ner. Jättekul! Det kan finnas tomma kartonger, ge-bort-vinpåsar och allehanda spännande saker för henne att upptäcka. Så när hon har gjort sin korridor mellan kompostgaller och vägg så kilar hon ner i källaren och botaniserar. Vi fick säga hej då till en fin, guldig ge-bort-påse.
Söker med ljus och lykta efter något stabilare än kompostgaller. Det funkar inte här. Barngrindar finns bara för löjligt smala dörröppningar. Jag behöver drygt två meter. a