tisdag 30 september 2014

Sonja och matkulan

Flitens lampa har inte precis lyst de senaste dagarna. I går var det en sån fantastisk sensommardag. Sol, vindstilla och klart behaglig temperatur. I dag har det varit mera höstligt.
Sonja har varit lite understimulerad och hittat på en massa sk-t hela dagen. Bl.a. fick dom nyinköpta stövletterna från Lidl dödsstöten. Vänsterkängan har liksom inget tåparti längre. Den högra är orörd men vad ska jag med en känga till? Sannolikheten att jag ska bli enbent måste vara försvinnande liten.
För att sysselsätta Sonja gav jag hundarna kvällsmat i "kula". Svante är veteran och vet precis hur man gör. Sonja har provat en gång tidigare men resultatet var inte så lyckat. Det gick mycket bättre i dag. Hon fattade direkt.

Svante fick sin kula i köket och Sonja fick hålla till i stora rummet. Sonja hörde förstås Svante i köket och forcerade kompostgallret vid ett tillfälle och rusade ut i köket. Svante blev riktigt förbannad! Lade båda framtassarna över sin kula och morrade "på allvar". Jag lyfte tillbaka Sonja och sen höll hon sig på mattan. Ja - mattan och mattan... Den drabbades av ett nedfallet glas rödvin i fredags och kombinationen rödvin och ljusbeige Kinamatta är ingen lyckad kombination. Mattan har blivit forslad  till kemtvätt. Man ser på filmsnutten hur Sonja lystrar utåt köket och tappar fokus av och till.
Svante är inte den som tappar fokus så lätt. Hittade en gratisapp till mobilen i dag som heter Fast Camera. Verkar rätt OK.


 a