fredag 5 september 2014

Underbara september! Krispiga, härliga mornar med dimmor som bränns bort av solen. Tio till femton grader som sen blir tjugo uppåt dagen. Hundar som bara njuter av att vi fortfarande har dörren öppen och dom kan vara ute och ligga i solen utan att svettas ihjäl.


Och där ligger min finaste Svante och spanar ut genom grinden. Cirkus Scott pågår där borta och jag kan inte påstå att dom stör särskilt mycket men man hör dom...



Svante har tröttnat på att bevaka grinden och kollar i stället om matte har något spännande på gång.
(Det har hon inte.)
Systern har åkt till Österlen över helgen. Kompisen har ett sommarhus där och enligt utsago finns det gott om svamp i omgivningarna. Det ser vi fram emot! En kantarellmacka skulle sitta fint.
Idag har hästarna i ryttar-VM haft vilodag men i morgon ska dom förhoppningsvis var redo igen för individuell hoppning. Semifinal visserligen men två killar från Sverige är i alla fall med och tävlar. Allas vår Rolf-Göran och unge Alexander.

Annars - duvan är kvar i stallet. Den loopar över hästar, landar framför katter och verkar trivas förträffligt.
Sonja då? Jo hon har förbrukat fyra dörrkilar (såna där gummitrianglar som man sätter under dörrar för att inte dörrarna ska blåsa igen). Clas Olsson har slut på sådana så vi får tills vidare hitta andra lösningar...
Sonja är en mix av känguru, giraff, myrslok och jag vet inte allt! Hon hoppar plättlätt upp på bord och i fönsternischer. Hon har en giraffhals som når lååångt  och en myrsloksnos som hittar in i vilken ficka som helst. Dessutom tar hon ruskigt stor plats i sängen. Just nu ligger hon som vanligt på tvären under huvudkuddarna och snusar belåtet.





a





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar