lördag 20 september 2014

Rosor kring bältet eller bältros?

Den här sommaren har jag varit utsatt för diverse angrepp från olika smådjur. En fästing, några myggbett, ett getingstick och ett antal loppbett. Loppan gillade väl inte hundarna som har fått Frontline.
För några veckor sedan drabbades jag av ett kliande, rött, svidande och svullet elände innanför trosorna. Det liknade inte precis loppbett, för det vet jag ju hur dom biter - tre-fyra gånger på ett ställe och sen hoppar dom vidare.  I så fall skulle det vara en armé av loppor... Lusbett har jag glömt hur dom ser ut. I ett tidigare liv - när man gick på bio i Tunisien - kunde man komma hem med lusbett på baksidan av låren. Dom lössen hade det bra. Färskt käk varenda kväll!
Nåväl, i veckan pratade syrran med en kompis som hade fått bältros "ungefär där midjan brukar sitta". Då först trillade polletten ner. Klart det var bältros! Jag har ju lärt mig allt om detta på sjuksköterskeskolan men det hade totalt fallit bort. Man får inte vattkoppor om man haft det en gång, men man kan få bältros när man blir äldre. Allt stämmer, inklusive att eländet håller sig på ena sidan av kroppens medellinje.
Men SÅ himla smärtsamt var den inte, den här rosen. Den sved och kliade och var inte så vacker att se på men inte direkt handikappande. Nu börjar hela området blekna och de flesta små sårskorporna har trillat bort.
Väninnan var här igår och vi jämförde våra bältrosor.
Tilläggas kan, att jag är tacksam för att det inte var lusbett...

Svantepojken var ju hos tant doktorn igår och blotta åsynen av henne gjorde nog att han blev friskare. Han får nu skonsamt-för-magenfoder samt den där receptfria geggan man köper på apoteket. Påminner om brun skokräm både i färg och konsistens. Rör ut den i lite filmjölk och allt slinker ner. Fil är jättegott! Sonja får ju också ha en slurk för annars får hon spader.

Macen är helt suverän på att hitta trådlösa nätverk. Vårt trådlösa räckte precis på håret upp till mitt rum för PCn - två små halvmånar i nätverkssymbolen. Macen har alla fyra markerade. Nu har den t.o.m. hittat närbutikens nätverk. Visserligen bara med en ynka halvmåne men ändå!
Bilder har det inte blivit mycket av de senaste dagarna. Jag är fokuserad på annat.
a