fredag 31 oktober 2014

Det bästa man har sätter man på bordet

Man kan nästan inte tro det, men på två dagar har det nästan inte blåst alls. Mycket, mycket ovanligt i Skåne. I går var det så otroligt skönt på morgonen. Man hörde fåglar, änder som plaskade i dammarna och alla möjliga ljud som normalt dränks i den evigt vinande blåsten. Solen sken som grädde på moset. Och i dag är det visserligen duggregn i luften men vad gör det så länge det inte blåser?
Tänkte i dag att hundarna behövde en genomgång med kam och borste. Eftersom uteplatsen numera är förråd för trädgårdsmöbler tänkte jag använda bordet där ute. Handduk på och sen lyfte jag upp Sonja. Efter 15 sekunder stod även Svante på bordet. Otroligt vad dom kan hoppa!Det bästa man har sätter man på bordet...
Att bli kammad är inte det roligaste dom vet, men det uppvägs till stor del av att matte hittade köttbullar i kylen. Det kan vara värt att stå ut en stund för en liten bit köttbulle.

Ännu roligare blir det när matte slänger resten av godsakerna på gräsmattan.Efter en stund ser dom lika tufsiga ut som före kamningen men det kändes ändå bra att bli av med lite löst hår. Att gräsmattan är nyklippt framgår också med all önskvärd tydlighet.
Det ser ut som om dom ska äta upp varandra men nej, dom leker... Så väldigt mycket tänder och ändå är det aldrig någon som piper till att det gör ont.a