tisdag 7 oktober 2014

Inte så kul

Det är en hel del saker som inte är så kul. Som att stryka tolv linneservetter till exempel. Det är väldigt fint att duka med dom och människor blir impade av äkta servetter, stora som handdukar. Men dom kan liksom inte återanvändas till nästa kalas med mindre än att dom varit ett varv i tvättmaskinen och under mitt strykjärn. När det finns så vackra, tjocka pappersservetter... Suck.

Det är inte kul när det ösregnar hela dagen och dessutom blåser kuling. Det tycker inte hundarna heller, men att få dom att gå ut i trädgården och huka sig i en häck eller en buske är omöjligt. (Man kan ju plocka upp när regnet har upphört.) Promenad ska det vara. Och just i dag hade jag varit duktig och kammat båda. Efter duschen ute ser dom rätt tufsiga ut igen. Suck.

Det är inte kul när människor i ens omgivning blir arga för småsaker - när det finns IS, ebola och annat hemskt att oroa sig för. Suck.

Vad som däremot är kul, är att min bloggkompis Åsa Nilsonne i romanform har lyckats förekomma nobelpriset i medicin. Inte bra en gång utan två! Hittills! Har ni inte läst "En passande död" så gör det. Nästa (om hippocampus) kommer till våren. Läs den också, vågar jag påstå.


Svante grubblar på hur lång tid det ska ta innan maten är klar. Han oroar sig aldrig för någonting (och det gör sannerligen inte Sonja heller) och tycker för det mesta att allt är jättekul.
a