tisdag 3 februari 2015

Spår i snön

Hela dagen har det varit ett sådär osedvanligt ovanligt vinterväder i Malmö! Ett sparsamt snötäcke, sol, någon grad under noll och VINDSTILLA. Morgonpromenaden blev extra spännande för även matte kunde följa spåren i snön. Tänk att direkt se, att här har gått en hund och här är det ett antal kaniner som haft möte! På något sätt måste snön förstärka hundens luktupplevelser.


Och när det är nysnö inser man plötsligt vilken mängd djur som korsar våra promenadvägar på nätterna.
På eftermiddagen var Siri här. Hon är ju inte längre dagishund utan snarare tisdagshund. Hennes matte har sällat sig till den glada skaran pensionärer. På tisdagar är matte dock ridinstruktör för systerns barnbarn och då kommer Siri hit och leker med S och S. I dag var det extra trevligt eftersom alla uppskattar just den här väderleken.

Har hittat en grupp på Facebook, SLO. Inte precis uppmuntrande läsning om alla dessa hundar som har den här kloavlossningssjukdomen. Samtidigt kanske man kan plocka upp ett och annat tips från andra drabbade ägare.
Man bör sålla noggrant allt man läser på internet. Jo, jag vet. Ska försöka. Ge tredubbel dos av fettsyrorna. Självhäftande bandage på tassarna. Skor till hunden. En hel väska full med medikament till älsklingen... Vet inte om det känns riktigt lockande. Vi får se hur det utvecklar sig.
Nu har dom fått sina godnattgodisar och väntar snällt på min säng (och tittar på TV). Det var precis en schäfer som skällde på TVn och då mopsar sig Sonja omedelbart.




a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar