måndag 16 februari 2015

Linas vegetariska matkasse

...stod utanför Lottas dörr i morse. Det är bara det att hon är på fjället och åker skidor och inte kan ju grönsakerna stå där en hel vecka. Så det blev till att bära in vegetabilierna och se vad lådan innehöll. Många spännande saker som jag knappt vet namnet på. Efter några turer hit och dit hittade jag iaf recepten längst ner i lådan och står nu beredd att tillaga portobellosvamp med riven parmesan, stekta valnötsbiffar (?) och sallad på tomat, lök, avokado och romansallad. Det ska nog gå bra. Jo, man skulle visst toppa med stekt ägg också.
##
Jaha, det var inte svårt att tillreda, det var gott och det var rikligt. Tre dagar till med vegetariskt väntar.

I dag är det två år sen jag fick mail om att Sonja var född! Oj, vad tiden går fort. Fyra killa och två tjejer hade mamma Sally ploppat ut och en av tjejerna var vår! Hon har ingen aning om att hon fyller år och inget speciellt firande har förekommit eller väntas. Matte struntar kallt i födelsedagar och det får gälla även för hundarna. Dom har ändå fest varje dag. Nästan alltid någon hemma hos dom.

Sonja är för tillfället inte en särskilt vacker hund. Hennes päls är märkligt tunn och "genomskinlig" och hon påminner i kroppsformen om en liten tunna. Allt skyller jag förstås på cortisonbehandlingen. Tjock är hon inte men hon har fått den typiska Cushingformen på kroppen. Rund på mitten, liksom.
Hennes avsaknad av elegans uppvägs förstås helt av att hon är en så trevlig, kreativ och smart hund.
Snygg-Svantes tjocka, fina nackpäls.


Sonjas genomskinliga nacke. Kanske beror det på hennes stora konsumtion av kaninlortar...a