fredag 5 december 2014

Senaste nytt, Sonja del 2

Gårdagen blev lite hektisk. Husse skulle ha sex barndomskompisar på middag och Sonja och jag skulle på återbesök hos veterinären. (Gissa vem som skulle fixa middagen till gästerna...) Sonja vägrade konsekvent att försöka stå på benen så jag fick bära henne upp och ner för trappor, in i bilen, ut ur bilen osv. Nästan 15 kilo hund som dessutom inte alls ville bli buren.
På kliniken fick hon en lugnande spruta för att underlätta bortplockandet av bandagen. Nu är hon ju inte terrier för ingenting. Vadå lugnande spruta? Lite dåsig blev hon väl men inte tillräckligt för att tillåta tant doktorn att pilla på fötterna. Suck, "vi får ge henne en kort narkos." Nål in i benet och Sonja in i sömnen. Proceduren skulle nu ta ca en timme så jag passade på att besöka den gamla arbetsplatsen. Och det var ju trevligt. Pratade med en gammal jobbarkompis som sa, att nu ska du inte tro det värsta. Tro på det som är vanligast, dvs en svampinfektion. Och det är ju rätt, man ska inte måla fan på väggen.
Efter en timme hämtade jag en trött, vinglig vovve som dock gick på egna fötter ut till bilen!
Beslutet blev att inte sätta nya bandage, etsa klostumparna med något medel och låta luften få komma till. Det innebar att hon nu faktiskt går för egen maskin.
Antibiotika, kortison, essentiella fettsyror.
Man ska vara tacksam så länge djuren får vara friska. Det är inte precis billigt med djursjukvård och djurmediciner.
Svaren på analyserna lär ta 7-10 dagar.


I går kväll var hon ganska pömsig så bara halva Sonja hamnade i korgen


Under dagen i går bar jag ut henne några gånger med den fåfänga förhoppningen att hon skulle kissa. Nix, hon bara säckade ihop i gräset och rörde sig inte en tum. Tant doktorn tappade blåsan på henne. Sen har hon kunnat själv.
Innan allt detta hände hade jag plötsligt kommit på att det var första advent i söndags. Stakar och förra årets ljusträd fick komma upp från källaren.


Sonja startade genast projekt "ta av alla plastmanschetter". Först hoppar man upp i fönstret, välter ljusstaken och sen plockar man av all plasten. Hon hann bara med en stake. Tycker nästan den blev snyggare utan plastdekorationerna.
Eftersom hundarna inte träffats på två dagar och när nu Sonja går för egen maskin fick dom träffas i dag. Svante blev överlycklig och ville genast busa och leka. Sonja blev tvärarg och visade hela registret av avvisande, morrande, hela garnityret blottat och stackars Svante fattar ingenting. Hon som alltid är pigg på bus och jakt runt huset! Nu snusar dom i varsin ände av huset igen.

Vad barndomskompisarna fick till middag? Jag körde samma meny som på herrmiddagen för en tid sen - löktarte och fisksoppa med limeaioli. Ost, bröd och efterrätt (som husse hade gjort!).a