måndag 15 december 2014

Tussi, Sonja och julrosen

Alexander var förhållandevis skonsam mot Skåne. Vi hade visserligen stormsäkrat utemöbler och det enda som hände var att ett litet bord blåste iväg och tryckte upp sig mot husväggen. En kruka blåste omkull och syrrans solcellslampa gick sönder. Fast sån´a är billiga att återanskaffa.
Den som styr vattnandet från ovan är inte fullt så hänsynsfull. Det regnar mest hela tiden.

I lördags var vi på adventsfika hos Tussi och hennes matte och husse.


Tussis matte bakar för övrigt ljuvliga kakor!

Hundarna är understimulerade. Svante, som är relativt tålig när det väder, gillar inte kombinationen vind och regn. Sonja har inte fått gå promenader på två veckor men börjar komma ur sitt tillstånd av letargi. När man hittar en osthyvel på mattan i matrummet så vet man att hon är "back in business". Eller när ett vallmofranska återfinns på köksgolvet med hälften av skivorna uppätna. (Matte hade slarvat och inte lagt in brödet i frysen.)
Sonja rastas på den mjuka gräsmattan och tydligen är hon abstinent på kaninlortar. Hon dammsuger gräset och lyckas tydligen hitta en och annan kula.
Helgen har gått åt att titta på skidsport på TV (heja Maria P-H och Calle Lindh!) och att titta på hundar och Älvsjömässan på livestream på datorn.
Ett snabbt besök i närbutiken i går gav vid handen att julhandeln definitivt är igång. Dessutom lockar köpcentret med en nyanlagd skridskobana på taket. Kul för dom som gillar att åka skridskor på hög höjd!
På tal om banor. Vi fick ju en fotbollsplan med konstgräs i grannskapet. Sju miljoner lär den ha kostat kommunen. MEN, väldigt trevligt, den används varje vardagskväll! Små killar och tjejer med varsin boll eller stora killar och tjejer som slåss om en boll. Att den används känns iaf bra.
Till och med hundrastgården har haft besök i lervällingen. Vi har inte varit inne ännu. Vår tomt är mycket större än rastgården så vill hundarna springa kan dom göra det hemma.Här är i alla fall några som verkar gilla väderleken. Julrosen, som vi fick av Siris matte för flera år sedan och persiljan, som sattes i somras.a