torsdag 17 september 2015

Lekstund och Twiggysäkring

Oj, oj, så lat man kan vara när det kommer till bloggande och fotande. Det blåser så in i norden och så fort jag ska ut med hundar så börjar det regna.
I alla fall - häromdagen var vi i rastgården och efter en stund kom två glada mattar och fyra små ulltottar till hundar. Dom frågade om det gick bra att komma in. De små ulliga var av synnerligen blandade raser. Jo, en var faktiskt renrasig pudel men övriga bara charmiga gatukorsningar. Eftersom det var tre tikar och en kastrerad hanhund så skulle det nog gå bra. Svante är lite (mycket) stursk när det gäller killar...
Det visade sig vara mycket trevliga och lämpliga lekkamrater. Full rulle på sex hundar som omväxlande jagade varandra och delade hål att sniffa i. Den kastrerade killen accepterades utan problem av Svante. Inget hot där inte. Sen kom Doris med sin husse och Sonjas lycka var total. Hon älskar Doris. Doris är avvaktande och vänlig och lät sig snällt avluktas av samtliga. Jag kunde förstås haft kameran med mig men hade alltså inte det, tyvärr.
En annan dag var Twiggy och NE här. Vårt stängsel behöver Twiggy-säkras och NE hade förberett plankor och stöttande träpluggar och jobbade säkert ett par timmar med att täta glipor under stängslet.  Det är inte klart ännu men målet är, att en jack russel inte ska kunna åla sig ut någonstans.

Sonja älskar inte bara Doris. Hon älskar Twiggy också, och Siri förstås. Sonja tar hela Twiggys huvud i munnen och tuggar kärvänligt. Twiggy gnager kärvänligt på Sonja ben och "städar" hennes skägg från eventuella matrester.

Någon bild måste jag ju ha i dag och det får bli mina två älsklingar - Sonja till vänster. Finaste hundarna i världen!
a