tisdag 5 maj 2015

Åska, regn och en massa blöta hundar

Men matte! Det regnar, åskar och är alldeles mörkt. Du kan väl ändå inte mena att vi ska ut i det här vädret. Om jag lägger tassen över ansiktet kanske du inte ser mig... Och dessutom är jag fruktansvärt trött. /Sonjas inlägg i diskussionen om en kvällspromenad.Julias husse har varit här i dag och promenerat. Självklart saknar han Julia alldeles kolossalt men finner tydligen lite tröst i att ha en liten Sonja i kopplet.
Snart ska Siris matte åka och träffa sina barnbarn i London och då ska han passa Siri. Det är fantastiskt att ha dessa hundkompisar som kan hjälpa varandra med att ta hand om hundarna!
Siri har varit här några timmar i eftermiddags. Matte undervisar sin systers barbarn i ridning. Hundarna var ute och lekte på gården och plötsligt kom ett sånt där störtregn. Det bara smattrade mot fönstren. När jag öppnad dörren var det ett rött streck med irländare som for in i huset.
Sen levde dom rövare en lång stund - skakade av sig vattnet, rusade runt så mattorna korvade sig och blomkrukorna på golvet nästan välte.

Annars - potatisen är i jorden, pelargonerna är klippta och hundarna har fått sin andra omgång Frontline.

Just nu luktar det våt hund i sovrummet. Sonja har demonstrativt burit in den rostfria vattenskålen från badrummet och släppt den med ett kling-klong på golvet. Aha, var den tom nu igen. Hon är faktiskt inte dum, den hunden.

a