fredag 1 maj 2015

Valborg på Kristianstadslätten

Så blev det Valborg. För första gången i sitt liv fick Sonja följa med på kalas med övernattning.
Om Söderslätt är platt och flackt så är nog Kristianstadslätten ännu värre.


Vi packade väskor för människor med lakan, necessärer och ombyte för kvällen. Och så packade vi hundväskan med skålar, mat, godnattgodis, grisöron, koppel, filtar...
Eftersom väderprognosen sade regn i nordöstra Skåne så packades även rikligt med frottéhanddukar för att torka blöta hundar. Nu hade vi tur - nästan inget regn alls!
Svante är alltid ett säkert kort när vi är på besök hos andra. Han lufsar runt och luktar och bekantar sig med omgivningarna medan Sonja inte riktigt går att ha i möblerade rum. Däremot kan hon få gå runt och inspektera i koppel. Hon är förvånansvärt samarbetsvillig trots att hon får vara kopplad hela tiden. Om jag sätter mig ned så lägger hon sig på golvet och sover... Bra vovven!
Vid middagen satte jag fast henne vid en väldigt stabil möbel och hon fick sin filt. Svante sov okopplad på andra sidan bordet.
Inga problem på natten. Så fort dom fått sina godnattgodisar somnade dom snällt och sov ända till 6.30...

På Kristianstadslätten var det många spännande dofter. På förmiddagen tog vi en promenad.


Svante var något störd över att det varken fanns buskar, staket eller träd. Han vill gärna ha något att trycka rumpan mot när han ska bajsa. Till slut fick en liten grästuva duga.


Kor!!! Dom ska skällas ut ordentligt. För tre år sedan var det också kor här och Svante kom för nära elstängslet och fick en ordentlig känga. Skrek till och blev helt stel och paralyserad. Vi hämtade honom med bilen och han blev ganska snabbt återställd. Nu höll vi honom på behörigt avstånd från de otäcka eltrådarna.
I dag verkar det ta en evighet att ladda upp ett videoklipp så 15 sekunders skällande på kor får ni avstå ifrån!a