måndag 7 juli 2014

Mycket beduin nu...

Jaha, ni som har/läser Facebook har nu alltså fått veta att Abdelati har kommit till Sverige och ska vidare till Öland om ett par dagar. För att sköta en massa kameler (och andra djur). Vem kan vara bättre lämpad? Anställningen klar sedan länge men pass, visum, uppehållstillstånd och allt vad det är tar en förfärlig tid. Hatten av för Marianne som verkligen har legat i som en iller och guldstjärna även för Erna som bistått från Sousse. Spännande blir det i alla fall.


Inget ont som inte har något gott med sig. En solig morgon övergick snabbt till åska och ösregn. Det goda är att vi slipper ränna runt med vattenkannorna i kväll.
Vi hade tänkt oss ett studiebesök i Rosengård, Malmös absolut mest mångkulturella stadsdel, men i det här vädret var det plötsligt inte så lockande längre.
A hade oroat sig för att det skulle bli svårt att hitta den mat han gillar i Sverige. Nu är inte orolig längre. Cous-cous i alla tänkbara former, fyrtio olika sorters tomatsåser, lammkotletter som smakar mumma (men kostar skjortan).

Liten Sonja har börjat fatta att åska hör till sommaren. Hon tittar sig omkring när det smäller. Och idag har det verkligen smällt! Svante lyfter inte ens på ögonbrynen, matte och husse verkar inte heller reagera. Alltså OK. Fast hon håller sig gärna nära, OM någon skulle ändra attityden till oväsendet.

Jag har djupdykt i garderoben och hittat fyra par jeans, ett antal tröjor och västar som jag aldrig använder. Husse har gjort sammalunda och minsann har vi skrapat ihop en rejäl garderob till den blivande kamelskötaren. Fodrade stövlar och ett annat par skor blev det också. Han kommer garanterat att klara sig den första tiden på Öland. T.o.m. om det blir lite kallt. Dessutom skönt för oss att rensa i garderoberna. Nu pågår stortvätt.



a



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar