fredag 30 augusti 2013

Björnbärssylt

För första gången på nästan två månader är det mulet! Men 18 grader och skönt. Några enstaka regnstänk för ett par timmar sedan men ingenting som får gräsmattan att jubla precis.
Björnbären verkar uppskatta sommarens väder. Det finns hur mycket som helst och de flesta är inte ens mogna ännu. Vi har dom precis runt husknuten. Imponerande! På landet mitt i stan. Men usch vad dom är taggiga dom där buskarna. Man skulle behöva pansarutrustning. Björnbär + syltsocker ska bli sylt står det på förpackningen. Då testar vi det.
Sonja gnylar där nere i sin bur. Hon har blivit lite mammig under de senaste veckorna. Jag har försökt tillbringa mycket tid vid sidan av hennes olika fängelser så hon inte ska känna sig ensam.




Några timmar på förmiddagen är vi i sovrumsavdelningen och där kan hon få gå omkring fritt och sen är det buren som gäller - och koppelpromenader på plan mark.
Nu på eftermiddagen ringde veterinärkliniken för att höra hur hon mår så här inför helgen! Så gulligt med uppföljande samtal. Jo tack, hon mår fint men håller på att tråkas ihjäl.

Guldfisken mår också fortsatt bra. Från att ha legat på mage på stenarna har den nu börjat simma omkring och vifta med sina vackra slöjor. Och aptiten är det inget fel på. Det började dock se mer än lovligt skitigt ut i akvariet så lite rutskrap, pumprengöring och vattenbyte kändes nödvändigt. Då blev den ännu piggare. Eller också ser jag den bättre nu.
Det blir nog sylt av sockret och björnbären. Nu när det hela börjar svalna har röran tjocknat högst avsevärt. Mina erfarenheter av att sylta och safta är väldigt begränsade.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar