onsdag 1 maj 2013

onsdag 1 maj 2013 | Valborg

I går var det Valborgsmässoafton och vi har sedan många, många år firat våren tillsammans med fyra andra vänner. Växelvis hos varandra och i år var det Kalmar som gällde. Husse fick åka ensam. Tyvärr satte den läskiga snuvan käppar i hjulet och jag stannade hemma och friterade några bläckfiskringar, drack ett par glas vitt vin och stupade med bok och hundar i säng klockan nio.
För att vakna upp till en kall morgon men med strålande sol. I dag är det - enligt en av vännerna ovan - den 31 april. Han vägrar kännas vid 1 maj...
Julia var och lekte med oss en stund i går eftermiddag. Hennes talanger som barnvakt är inte lika framträdande som Siris. Hon tolererar valpen, lägger sig på rygg om hon känner för det men är inte alls lika hängiven som Siri. Det ska bli spännande att se hur de närmaste dagarna kommer att te sig. Julia ska nämligen bo här från i morgon kväll. Husse ska på en kortsemester. Julia brukar vara lite annorlunda när inte husse är närvarande. Men oj vad det kommer att bli trångt i sängen! Det är praktiskt att ha Sonja i sängen. Hon är inte riktigt bra på att hoppa ner själv ännu och jag hinner få på mig morgonrock och lyfta ner henne på gårdsplanen. Där är det sen väldigt bråttom med olika naturbehov.


Detta är trappan upp till andra våningen. Jättetjusig! Där kompostgallret nu är upphängt finns ett hål rakt ner till marmorgolvet. När Svante var valp chansade jag på att han skull fixa att ta sig upp och ner utan att trilla igenom hålet. Och det gjorde han. Sonja tar sig numera obehindrat både upp och ner för trappan men jag vågar inte chansa den här gången. Om de två vuxna hundarna störtar upp och ner samtidigt kan hon faktiskt bli knuffad. Hon är fortfarande aningen klumpig.I solen på trappan.