söndag 3 januari 2016

I början av 2016

Så blev det nytt år igen! Det gamla - 2015 - var inte så där jättebra ur många synvinklar. Hoppas det nya blir bättre...
Vi valde att vända på konceptet för nyårsfirandet och öppnade en flaska bubbel vid femtiden på nyårsaftonen. Tände en brasa och skålade ut det gamla året utan alltför mycket sorg. Hej 2016, hoppas du blir bättre!


Sen råstekte jag potatis, kryddade några bitar oxfilé och fixade vitlökssmör och en bea. Kvällspromenad med hundarna vid halvtiotiden - innan smällandet började på allvar. Och sen gick vi och lade oss!
Hundarna är ju väldigt skottsäkra och brydde sig inte alls om fyrverkerierna vid tolvslaget. Så himla skönt!
Nyårsdagen blev den bästa på många år. Inte trött, inte bakis. Varför ska man egentligen sitta uppe och orka på nyårsnatten?
Inför årsskiftet skulle jag göra hundarna lite fina, tänkte jag. Ställde Sonja på trimbordet och borstade och kammade så det stod härliga till. Hon tyckte det var mysigt men blev kanske inte så mycket snyggare än innan...


Hon ska trimmas i början av februari och då hoppas vi, Trim-Lotta och jag, att hennes underull ska ha blivit tillräckligt bra.
Annars är det fruktansvärt kallt i Skåne! Man kan ju tycka att 3-4 minusgrader inte är mycket att bråka om, men när det kontinuerligt blåser 10-17 meter/sekund kan jag lova att det känns MYCKET kallare! Termobyxor, mössa med öronlappar och handskar som alls inte räcker till. Att försöka knyta b-påsar med bara händer är en pina.
Just nu sover båda älsklingarna skönt på min säng. Snart ska jag klämma mig ner vid sidan om. a