lördag 26 december 2015

Annandag jul

Jag är inte mycket för att julpynta men den kroatiska duken ska alltid ligga på soffbordet. Duken inköptes på en kongressresa till Dubrovnik 1979. Superkvalitet!
Sonja tyckte det var fint med en "filt" på glasskivan och tog genast den nya platsen i besittning.

Dessutom var det sol också, jättemysigt!

Mormor var här på julaftonen. Hon har skrivit en egen betraktelse om Sonja och den följer nedan:

Jag heter Sonja men även om jag har ett namn som en människa så är jag en hund.Har en  mycket god kompis - som också hör till familjen - som heter Svante. Han är naturligtvis också en hund. Vi är båda av samma ras - irländsk terrier. Givetvis har vi fina stamtavlor. 
När matte går ut på trappan och ropar Svante eller Sonja   så är det naturligtvis många människor som stannar upp och lyssnar.
Svante och jag är mycket olika även om vi är av samma ras och uppfostrade av samma matte. Svante är lugn och samlad medan jag älskar att utforska saker.
Som t ex häromdagen när mormor var på besök. Hon är faktiskt ganska bussig har alltid med sig hundgodis till oss. Nu på julafton hade hon med sig varsitt paket till Svante och mig som vi fick öppna alldeles själva. Givetvis fanns det godis i paketen. Hon hade också lite annan godis i sin väska som vi fick smaka.
Så småningom tittade Matte och Mormor på TV. Mormor hade placerat sin väska på platsen bredvid spisen längst upp. Jag tänkte om jag sträcker mig så mycket jag kan ska jag nog få ner väskan på golvet. Och gissa "jag klarade det". Matte och Mormor tittate på TV och Svante, som är snäll och väluppfostrad befann sig i vardagsrummet tilsammans med matte och Mormor, alltså var det ingen som reagerade på vad jag höll på med. Så klart att jag gjorde fynd i Mormors väska. Där fanns en påse med ytterligare en hel del hundgodis som jag givetvis åt upp. Sen fanns det inget annat av intresse för mig. Jo en liten svart väska stängd med dragkedja. Tänkte den skall jag nog försöka öppna. 
Men då hade matte börjat ana oråd. Det brukar hon göra när jag inte har visat mig på en stund. Så hon kom och tog den spännande väskan ifrån mig.

Jo, det är mycket rättvisande.
Eftersom det ösregnar, har gjort hela dagen och ska så fortsätta till långt in på natten, pillade jag fram en favoritbild och trixade lite med fotoappar.
Man kan ha mycket kul med gratisappar. 
I går bjöd vi på juldagsmiddag, dvs ingen julmat alls. Vänner som inte träffat varandra tidigare och som visade sig vara en mycket lyckad kombination. Sonja fick finna sig i att vara kopplad och hon accepterar utan protester. När hon väl inser att hon sitter fast lugnar hon sig, lägger sig på sidan och somnar. Gott så!
God fortsättning alla!


a