torsdag 12 mars 2015

Nu kommer våren till Skåne (!?)

Nej, jag har inte lagt ner bloggen och ja, jag har haft något att skriva om. MEN - efter helgens vedermödor med fest och umgänge har det varit så rasande vackert väder och våren lockar mer än att sitta vid datorn.Slottsmiddag på fredagen. Tillresta vänner från både Kalmar och Göteborg. Ambitionen var förstås att fota alla läckra rätter men det blev bara fördrinken med tilltugg. Å andra sidan florerar så många matbilder på sociala medier att detta kan räcka. Vi blev minsann fjorton personer så vi fick inte riktigt plats vid matsalsbordet. Med lite hjälp av bridgebordet gick det däremot utmärkt.

Sen blev det lördag och då kom våra kära gotländska vänner för några dagars vistelse i Malmö.

Hundarna trivs som fiskar i vattnet. Jättekul med en massa människor i huset! Sonja fick temporärt placeras i bur medan matlagningen pågick i fredags och med ett grisöra som sällskap var det helt OK. Svante fick förstås också ett öra men då drar han upp på ovanvåningen för att få njuta i lugn och ro.

Våren har alltså bestämt sig för att stanna tills vidare. Varmt är det inte men solen skiner och blåsten har lugnat sig och det är ljuvligt att sitta i solen. Läsa, njuta av ljuset och värmen och höra fåglarnas revirkvittrande i buskagen. Hundarna njuter! Visserligen är det fortfarande för kallt att ha ytterdörren öppen men bara det faktum att deras människor är ute är tillräckligt för dom.Videkissarna har exploderat och nu får alla pollenallergiker en jobbig tid...


Den insjö som bildades vid det stora skyfallet den 31 augusti - då vi var på väg att bygga Noaks ark - är sakta på väg att torka bort. Snart, hoppas vi, för det är hästarnas sommarhagar.


Jag borde fota mina älsklingar oftare... Här är det HUND I SIKTE!a