torsdag 22 januari 2015

Kommunalarbetare och ny pipis

Vi har kommunalarbetare utanför fönstret. Fyra stora grabbar som ska beskära en bokallé intill hästhagarna. Kommunen har varit duktig på att avisera i förväg. Maskinskriven info om när det ska ske, att man ska ta all tänkbar hänsyn till hästarna och ett visitkort med namn och telefonnummer om det är något man undrar.
Grabbarna kom i måndags och startade en motorsågsmassaker som säkert hördes ända in till centrala stan. Hästarna blev spattiga och hoppade och slog bakut som galna gräshoppor. Efter en stund lugnade dom sig och ungefär samtidigt bytte grabbarna verktyg. Skippade motorsågen och greppade något som såg ut som en lång pinne med en såg i änden. Tigersåg säger husse att den heter. Tyst och behaglig och lugnet återställdes i hagarna.

Dom jobbar inte på ackord dom här killarna. Kommer 9.30, går på lunch 11.30, återkommer 13.30 och lämnar 15.30!
Dag 1 - i måndags.


Dag 3 - i går.

OK, med lite tur kanske dom fixar det på en vecka.

Jag fick lite dåligt samvete när Sonja blev så lycklig över sin nya leksak som kom med posten från gammelmatte. Är så dålig på att köpa nya saker till hundarna. Så jag skärpte mig och köpte ytterligare en ny pipis i förrgår. Lika lycklig igen! Vakta och hålla Svante borta.


Får Sonja välja mellan de två nya pipisarna tar hon hönan (eller om det nu är en tupp).
Om någon undrar hur man kan tillåta en irländare att se ut så här så kan jag meddela att vi ska till frissan på tisdag. Hur det nu ska gå att trimma den här mjuka, lockiga pälsen... Inte mitt problem.
På måndagen ska vi på återbesök hos veterinären. Nervöst, men hon mår ju bra det lilla livet.a