söndag 16 november 2014

Grått!

Skåne är hemskt grått, trist, mörkt, blåsigt och regnigt. Kan man möjligen få dra täcket över huvudet och stiga upp i mars-april nån gång?
Dessutom är jag tacksam för att bloggar inte har någon dead-line. Ibland har man bara inte lust att skriva. Och särskilt mycket fotande blir det inte heller eftersom det är mörkt mest hela tiden.


Sonja jobbar oförtrutet vidare i hopp om att hitta fler sorkar. Hade hon fått jobba tillräckligt länge hade hon säkert lyckats.
I fredags hade vi slottsmiddag igen. Damer som invaderar mitt kök och fixar mat åt 10-14 personer. I fredags var en av dessa damer bortrest men den återstående klarade uppgiften med bravur. Tre förrätter (!), varmrätt samt efterrätt som en tredje stand-in-dam hade ordnat. Plus drinktilltugg, förstås. Man blir garanterat mätt.
Svante, som ju är en hygglig hund, brukar knyta sig i sitt fönster medan matlagningen pågår. Han vet att han får smaka lite sen. Sonja får jag binda i köket och då ligger hon faktiskt snällt på sin filt. Är hon inte bunden stjäl hon saker hela tiden. Mat, servetter, grytlappar, värmeljus...
Ett glas rödvin hamnade på den vita linneduken. Mera regel än undantag skulle jag nog påstå. På med vitt vin direkt och sen tvättmaskinen runt midnatt. Fläcken är borta!
Det är en stor fördel när hundarna är med på fest - dom är ju annars vana vid att sova ganska tidigt. Dom är jättetrötta morgonen efter. I lördags sov dom ända till nio.


I morse hade hon hittat en rulle hushållspapper som tydligen har legat för nära kanten på diskbänken. Vips var den förvandlat till smulor. Jag undrar när hon ska tröttna på såna valpfasoner.



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar