onsdag 17 april 2013

Trädgårdshjälp

I dag har hundarna hjälpt till att sätta lökar. Husse placerade ut de olika påsarna där han tyckte att de skulle grävas ner. Sonja flyttade hjälpsamt nog om ordningen så att påsarna hamnade någon annanstans, för det mesta mitt på gräsmattan. Husse grävde i rabatterna och matte pillade ner lökar. Sonja tog lökarna i munnen och stack iväg. Matte fick till slut ge henne en egen lök som hon noggrant skalade, gnagde på en stund och sen kom hon och hämtade en ny lök. Jag misstänker att irisar och gladiolusar kommer upp i en helt annan ordning än vi hade tänkt oss.
I övrigt har lilltjejen haft jobbiga dagar. I dag har hon sovit större delen av eftermiddagen. Nu när det snart är sovdags är hon förstås otroligt pigg. Dålig planering!
I morse hände den första lilla olyckan på sovrumgolvet. Det var oundvikligt. Eftersom buren inte fungerar och hon har sovit i Svantes korg i natt pep hon inte när hon vaknade. Hon steg upp tyst och snällt - och kissade förstås på golvet. Sen började hon leka med en pipleksak och då vaknade jag naturligtvis.
Solen och värmen har gjort att ytterdörren har varit öppen hela dagen. Sonja har tränat att gå i trappor. Inga problem längre. Alldeles nyss hoppade hon ner från sängen. Jaha, det kan hon tydligen också.
Så här ser hon ut när rusar mot Christians kamera.

Foto Christian Schmidt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar