lördag 20 april 2013

Poletter trillar ner

De senaste dagarna verkar det som om det har trillat ner en del poletter hos hundarna. Svante har resignerat, inser kanske att den lilla minihunden ska stanna. Han har blivit mer tolerant, viftar med svansen när han ser henne och kan t.o.m. nedlåta sig att leka lite med henne. På sina egna villkor visserligen men hon verkar acceptera villkoren. Inget bitande i svansen eller pungen.
Sonja, som ju har mycket att lära sig, har plötsligt fattat sambandet mellan kissa/bajsa ute, duuuktig vovve och en godisbit. Hon tittar faktiskt på mig när jag berömmer henne. Hon verkar också förstå att godiset ligger i mattes vänstra ficka.
Dessutom har hon också begripit, att när man är trött går man in till korgen i köket, somnar och sover ett par timmar. Oavsett om någon är inne eller inte! Är det inte tecken på att hon känner sig trygg?
Hon har också fattat att hon är välkommen till gårdens tre hushåll. Till matte och husse där också Svante bor, till "moster" Marianne och till Lotta och Otto (snart fyra år). En första ljuvlig vårdag som det har varit i dag är det bara att promenera runt och besöka alla.
Att godisbelöna en liten valp (jämfört med Svante som slukar vad som helst i ett nafs) är knepigt. En aldrig så liten bit levergodis tar en evighet för Sonja att knapra i sig. Jag har en påse foder för chihuahua junior. Matbitarna är förstås anpassade till väldigt små hundar och till den kategorin räknas definitvt Sonja. Perfekt! Hon gillar dessutom dvärghundsmaten.

Chihuahuamat - junior

I dag har Julia varit på besök. Julias husse kunde inte bärga sin nyfikenhet på nykomlingen och tog en långpromenad hit för att kika på henne. Mötet utföll till belåtenhet. Svante blev överlycklig över att få en vuxen lekkamrat, Sonja var till en början lite avvaktande för Julia kan vara aningen skällig och Julia tog den lilla barnungen till sitt hjärta. Sin vana trogen lade hon sig på rygg och Sonja kunde inspektera henne i lugn och ro.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar