torsdag 18 april 2013

Koppelpromenad eller roliga halvtimmen

Jag måste skriva en snutt till i dag.
Vi koppeltränade lite i går men det gick väl inte så där lysande. Eftersom jag är ensam hemma med hundarna i dag och eftersom Svante tvunget ska utanför grindarna på bajspromenad gavs endast ett alternativ. Ta med Sonja också. Tänkte att det nog går bra om Svante är med och visar ur man gör.
Sonja bet i sitt koppel och i Svantes koppel och hon for omkring som en vessla medan Svante tålmodigt väntade på att matte skulle reda ut koppeltrasslet.
Svante skötte om vad han skulle. Sonja lade en prinskorv precis på gångstigen. Duuktig flicka! Det var i alla fall utomhus. Jag fick fumla med två koppel, bajspåse i 8-10 sekundmeter och samtidigt hålla koll på eventuella kaniner som skulle få Svante att göra en tjurrusning i kopplet.
Sen kom Doris. Rhodesian Ridgeback och kompis till Svante. Hennes husse undrade oroligt om han vågade släppa henne lös och jag sade att det går bra. Doris var för en gångs skull inte så intresserad av Svante. Den lilla hunden var mera spännande. Sniff, lukta, lekinvit. Sonja blev inte precis rädd men avvaktande försiktig. Hon har kanske inte träffat en så stor hund tidigare.
Efter cirka en halvtimme var vi tillbaka hemma och Sonja gick direkt in i köket och lade sig att sova.
Så mycket en liten valp ska lära sig!
Målet är att kunna ha Sonja okopplad framöver. Det går säkert bra så länge hon är så här liten. Svante var som valp onödigt självständig men jag upplever att Sonja är mer intresserad av att följa böckerna - dvs att kolla var matte, husse eller Svante finns och springa dit. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar